Om oss

By Mates grundades 2017 med visionen att demokratisera gaming och göra nyttan tillgänglig för alla genom att erbjuda en ny, konkurrenskraftig plattform, för gamers över hela världen. Sedan start har man byggt upp mates.gg, en skalbar digital gaming plattform där man registrerar sig för att ta del av olika aktiviteter som organiserad träning, umgänge och tävlingar.

På kort tid har plattformen växt i raketfart och har idag ca 40 000 medlemmar, något som kan liknas vid en digital fritidsgård där man integrerar med likasinnade från hela världen, eller endast lokalort.

Inkludering av föräldrar och fritidspedagoger är en viktig faktor i By Mates erbjudande. Att göra gaming begripligt och i praktiken likna traditionell sport är mycket uppskattat av både gamers och föräldrar som kan känna sig trygga när deras barn får utöva sin stora hobby som under senare år blivit en del av vardagen för nästan alla famljer såväl i Sverige som övriga världen.

Genom att plattformen är uppstyrd och strukturerad på ett sätt som liknar traditionell idrott så vidtas åtgärder mot onlinemobbning och näthat, våran vision är att alla ska känna sig trygga när man interagerar med andra på plattformen.

Bakgrund

Sedan 2015 har By Mates erfarenhet av att arrangera gaming events online; allt ifrån träningsläger till lektioner för gamers som haft visionen att ta sitt spelande till nästa nivå eller bara älskar att spela. Under åren har By Mates fått värdefulla insikter och en ökad förståelse för hur den yngre generationen fungerar, både online men även i det verkliga livet.

Under åren har By Mates kommit i kontakt med över 30 000 gamers och föräldrar. Slutsatsen som kan dras efter alla möten är att det saknas vissa pusselbitar på dagens marknad och By Mates uppdrag är att lösa pusslet genom att skapa en trygg och seriös gaming upplevelse.

Att se första hand hur vårt system kan engagera människor i alla åldrar, sociala bakgrunder och till och med funktionshinder för att skapa nya vänner, nya framtider och en plats att känna sig trygg och lära sig nya färdigheter är en fantastisk känsla. I andra änden av spektrat ser vi möjligheter för kommuner att sänka kostnaderna för ungdomsaktivering, fritidshem och till och med stödboende samtidigt som fler människor engageras.

Framtiden för By Mates handlar om att knyta an till organisationer som kommuner, skolor och liknande tjänster och hjälpa dem att uppnå mer till en lägre kostnad.

Team

Kontakta oss på info@mates.gg om du har frågor om vår verksamhet.

Andreas
Andreas Bengtsson
VD & Styrelseledamot
Per
Per Bergström
Styrelseordförande
Gabriel Eriksson
COO
Tomas
Tomas Ward
Styrelseledamot
Marcus
Marcus Bergström
Styrelseledamot
Joachim
Joachim Rittfeldt Hofvenschiöld
Styrelseledamot
Maud
Maud Jansson
CFO
Ulrik
Ulrik Börjesson
CTO
Rasmus
Rasmus Bergström
UX